Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery
Public cemetery

A small cemetery by the north wall of the Romanesque church of Sant Vicenç. The earth that affected the wall with damp is replaced by a stepped precinct with three levels, each of which is composed of a double row of prefabricated niches closed off with slabs of white artificial stone that, when covered with earth and grass, look like tombs in the ground. Permanent formation of shadows that explain the presence of and the dialogue with the invisible, while the bell tower, which forms a vertical triangle with two new cypress trees, is the hand of a sundial that slowly moves across the white walls and tells the passing time. An exterior perimeter route that ascends and descends a sequence of step of small crushed stones on which footfalls resound affords a good engagement with the landscape. Raw material textures ranging from the grey to white.

  • Year 1982
  • Location Església de Sant Vicenç
    Malla
  • Promoter Ajuntament de Malla. Diputació de Barcelona
  • Built surface 800 m²
  • Collaborators F. Serrahima
  • REF / 1982-04

  • come back
This website uses cookies. By continuing to browse the site, you agree to our use of cookies. Accept