Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva
Casa unifamiliar biopasiva

El projecte està situat en una parcel·la de 1.018 m2, un entorn de bosc a la població de Bellaterra, amb un desnivell de 2.7m el els 28m de la direcció del carrer i de 16m en els 30m de profunditat de la parcel·la salvats amb diferents bancals naturals i una part final amb fort pendent i arbres. 

Partint dels requeriments de client, tenir un habitatge en una única planta i un espai per a activitats independent, i aprofitant els bancals existents per reduir al mínim el moviment i extracció de terres, l'edifici, de dos nivells s'integra en el terreny quedant un nivell semienterrat però a cota a la part posterior on es distribueix la part d'activitats independent amb bany i zona spa, el garatge per a dos cotxes i la zona d'instal·lacions. A sobre, subtilment elevada respecte terreny, la planta d'habitatge a la qual es accedí amb una rampa / passarel·la que neix de el terreny. Consta de saló-menjador amb cuina integrada i una terrassa exterior en contacte amb el terreny, 3 dormitoris (un en suite amb vestidor), 2 banys, lavabo i safareig. Una pell exterior, amb fusta tractada en autoclau gris, material de baix manteniment fa que l'edifici s'integri encara més en el seu entorn.

Tot l'edifici es tanca al carrer (nord-est) i s'obre per la part posterior (sud-oest) amb grans finestrals, d'alta eficiència energètica amb doble vidre baix emissiu i control solar, a les vistes de bosc i les copes dels arbres existents. Una construcció principalment de fusta i altres materials naturals i ecològics, forjats de fusta CLT mix, aïllament de fibra de fusta i parets amb entramat de fusta, només els murs de contenció de la planta semisoterrani són de formigó. A l'interior on a la calidesa ambiental de la fusta i les seves qualitats relacionades amb la salut, s'uneix la utilització d'altres materials de baix impacte per al medi ambient i la salut, les pintures i vernissos ecològics i els mobles lliures de formaldehid, un dels compostos orgànics volàtils (COVs) més nocius.

Es pot considerar la casa biopasiva per diversos motius: la utilització de materials naturals i ecològics utilitzats redueix a el mínim l'impacte mediambiental de la seva construcció i es garanteix una casa saludable per viure, l'estructura principal de fusta, les solucions constructives passives com la coberta verda , la façana ventilada amb més de 15 cm d'aïllament de fibres de fusta, la incorporació de proteccions solars segons orientació (voladissos, persianes alacantines, vidres baix emissius), i la utilització d'instal·lacions de baix consum, renovació d'aire amb doble flux i recuperació de la calor eliminant els nivells elevats de CO2, un sistema de climatització / refrigeració amb bomba de calor d'alta eficiència produint aigua freda o calenta unit a un sistema de terra radiant, més un sistema de control dividit per zones per poder fer un control tèrmic en les zones on sigui estrictament necessari. La unió de totes les solucions arquitectòniques i tècniques fa que el consum de la casa sigui mínim, reduint alhora les emissions contaminants.

 • Any 2018
 • Emplaçament Bellaterra
 • Promotor Privat
 • Superfície construïda 392 m²
 • Col·laboradors House Habitat (constructor) https://www.househabitat.es/ca/
  Egoin (estructura fusta)
  ProGetic (eng. instal·lacions)
 • REF / 2016-41

 • tornar
Aquesta web utilitza cookies, si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Acceptar